До новин

Акціонери «Укрнафти» на зборах 7 липня обговорять санацію

25 травня, 2016
Санація
Акціонери «Укрнафти» на зборах 7 липня обговорять санацію

ПАТ «Укрнафта» проведе 7 липня збори акціонерів, на яких обговорить пропозицію наглядової ради про санацію для вирішення проблеми близько 11 млрд грн податкової заборгованості перед бюджетом.

Про це журналістам заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Наглядова рада «Укрнафти» ухвалила рішення про початок підготовки до санації. Остаточне рішення - починати процес санації чи ні, прийматимуть на зборах акціонерів, що відбудуться 7 липня», - сказав він після засідання наглядової ради.

Нагадаємо, «Нафтогазу» належить 50%+1 акція «Укрнафти», а групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - близько 42% акцій.

Коболєв раніше заявив про підтримку введення плану санації для «Укрнафти», головними елементами якого мають бути диференціація ренти, що стягується з цієї компанії, залежно від світових цін на нафту, відмова Державної фіскальної служби від нарахування пені і штрафів на борги компанії, а також стягнення боргів з дебіторів.

«Якщо ми не зможемо досягти домовленості з головним кредитором - ДФС, то введення санації втрачає сенс», - сказав на брифінгу після наглядової ради голова НАК.

За його словами, лише вартість відсотків за податковими боргами, накопиченими до приходу влтку відібраного державою нового керівника компанії Марка Роллінса, становить близько 4 млрд грн на рік.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, наглядова рада «Укрнафти» погодилась на санацію компанії.

Коментарі
Додати коментар