До новин

Головний офіс банку «Хрещатик» обшукувала прокуратура, ФГВ незадоволений

01 червня, 2016
Резонансні справи
Головний офіс банку «Хрещатик» обшукувала прокуратура, ФГВ незадоволений

У головному офісі Банку «Хрещатик» у Києві на вулиці Хрещатик, 8а 31 травня 2016 року відбулася виїмка документів представниками Генеральної прокуратури України.

Інформацію журналістам підтвердили у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Кажуть, що зараз (там) працює Генпрокуратура», - повідомив працівник Фонду.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк «Хрещатик»неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.

Журналіст Олександр Дубинський на своїй сторінці у соцмережі зазначив, що співробітники Фонду гарантування в неофіційних розмовах намагаються переконати всіх, що виїмка документів у «Хрещатику» - це замовлення колишніх власників банку.

Мовляв, Фонд знайшов документальне підтвердження махінацій, через які банк недоотримував прибуток.

«А злісні прокуратори увірвалися в банк, щоб ці документи вивести і знищити під приводом «виїмки». Так ось - фігня це все. Як ви розумієте, прокуратура при бажанні може потрібні документи вилучити і у самого Фонду, і в поліції (так, наприклад, вилучили матеріали слідства проти Е. Рожкової).

Кажуть, реальна причина обурення «ворушилівців» в іншому. Фонд не задоволений конкуренцією з прокурорськими, які в результаті «виїмки» отримують масив інформації для того, щоб «доїти» менеджмент і власників «Хрещатика», - сказав Дубинський.

Журналіст додав, що тимчасова адміністрація приходить в банк аж ніяк не рятувати гроші вкладників.

«Кажуть, першим питанням тимчасового адміністратора «Хрещатика» був - «а який тут автопарк?». І першим рішенням - підготовка його продажу...

Також, нагадаю, що банк «Хрещатик» був єдиним неформально уповноваженим банком для торгівлі ювелірними золотом. Якого дуже багато в сховищах...

А тут виїмка, аудит запасів. Недобре», - додав Дубинський.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, керівництво банку «Хрещатик» скоїло кримінальне правопорушення.

Коментарі
Додати коментар