До новин

НБУ погодив самоліквідацію двох банків

02 червня, 2016
Ліквідація
НБУ погодив самоліквідацію двох банків

Правління Нацбанку вперше прийняло рішення про надання згоди на ліквідацію ПАТ «Фінанс Банк» та ПАТ «Інвестиційно-Трастовий Банк» за ініціативою власників та відкликання їх ліцензій.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Як зазначається, таке рішення акціонерів та реального кінцевого бенефіціарного власнику банку ґрунтувалося на бажанні переорієнтуватися на інші види їх профільної діяльності.

«Це цивілізований та відповідальний спосіб залишення банком ринку. Банківський бізнес - специфічний, ризиковий і все більше контрольований. В таких умовах власник банку може вирішити сконцентруватись на своєму ключовому бізнесі та залишити банківський. При самоліквідації погашаються всі зобов'язання перед клієнтами, немає навантаження на Фонд гарантування вкладів фізосіб. Відповідно, і не псується репутація власників банку», - зазначила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Національний банк вів роботу по приведенню структур власності ПАТ «Фінанс Банк» та ПАТ «Інвестиційно-Трастовий Банк» до вимог прозорості.

Контролер банків був встановлений, проте не виявив бажання займатись банківською діяльністю та обрав шлях самоліквідації фінустанов.

Загальний обсяг зобов'язань ПАТ «Фінанс Банк» та ПАТ «Інвестиційно-Трастовий Банк» перед юридичними та фізичними особами менше 11 млн грн.

Обсяг ліквідних коштів банків дає змогу розрахуватись по зобов'язанням без зовнішніх залучень.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, акціонери Фінанс Банку вирішили його ліквідувати, ще раніше рішення про ліквідацію фінустанови ухвалили акціонери Інвестиційно-трастового банку.

Коментарі
Додати коментар