До новин

ГПУ з'ясувала, що банк «Хрещатик» видав фіктивним підприємствам $40 млн кредитів

02 червня, 2016
Резонансні справи
ГПУ з'ясувала, що банк «Хрещатик» видав фіктивним підприємствам $40 млн кредитів

Генпрокуратура з'ясувала, що банк «Хрещатик» видав фіктивним підприємствам кредитів на 40 млн доларів.

До такого висновку прийшло досудове слідство, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що група підприємств з ознаками фіктивності безпідставно на основі підроблених документів отримала кредити в ПАТ «КБ «Хрещатик» на суму понад 40 млн доларів США. У подальшому частина зазначених коштів через фіктивні підконтрольні підприємства були направлені на погашення заборгованості за їх кредитними договорами з метою виведення з-під застави високоліквідного майна іпотекодавців», - повідомляє Генпрпокуратура.

Всі ці операції співробітники банку провели протягом одного дня, що призвело до суттєвого порушення нормативно-правових актів НБУ, у зв'язку з чим «Хрещатик» і віднесли до категорії неплатоспроможних».

Під час обшуку 31 травня вилучені документи і матеріальні носії інформації банку «Хрещатик», які підтвердили злочинну діяльність службових осіб банку, триває досудове слідство.

Нагадаємо, банк «Хрещатик», в якому територіальній громаді міста Києва належить 24,9% акцій через Департамент фінансів КМДА і 0,06% акцій через Департамент комунальної власності виконавчого органу Київради (КМДА), рішенням НБУ від 05.04.2016 був визнаний неплатоспроможним.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, головний офіс банку «Хрещатик» обшукувала прокуратура, ФГВ незадоволений.

Коментарі
Додати коментар