До новин

У «Нафтогазі» назвали свої щомісячні збитки через борг «Київенерго»

17 червня, 2016
Збитки
У «Нафтогазі» назвали свої щомісячні збитки через борг «Київенерго»

НАК «Нафтогаз України» щомісяця втрачає 30 млн грн через обслуговування боргів ПАТ «Київенерго» за спожитий газ.

Про це в ході круглого столу повідомив директор департаменту енергоефективності та енергозбереження НАК «Нафтогаз України» Юрій Войтович, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Київенерго» разом з підприємствами теплопостачання в Дніпропетровській області - це наш найбільший боржник, історичний. За останні роки, починаючи з 2011 року, коли ми почали за прямими договорами продавати природний газ, борг у середньому становив від 1 млрд гривень, іноді бувало і до 3 млрд і навіть більше. Якщо взяти в середньому 1,5 млрд гривень і вартість капіталу, у скільки обходиться НАК «Нафтогаз України» обслуговувати цей борг, тому що ми перекредитововуємося в банках, наприклад, в Ощадбанку - це 24% річних, то на сьогодні обслуговувати борг «Київенерго» нам коштує в місяць 30 млн гривень, тобто щомісяця нам «Київенерго» наносить збиток у 30 млн грн через те, що ми платимо відсотки», - сказав Войтович.

У свою чергу, директор з правового забезпечення ПАТ «Київенерго» Ольга Ієвлева зазначила, що основна заборгованість підприємств ПЕК виникає «виключно з-за несвоєчасного фінансування з бюджету та оплати населенням». Вона також повідомила, що ще однією проблемою виникнення боргів є різниця витрат на виробництво тепла і встановленими для компанії тарифами.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд арештував рахунки «Київенерго» через борги.

Коментарі
Додати коментар