До новин

Суд знову продовжив санацію «Сумихімпрому»

24 червня, 2016
Санація
Суд знову продовжив санацію «Сумихімпрому»

Господарський суд Сумської області 22 червня 2016 року вдруге продовжив санацію ПАТ «Сумихімпром», цього разу процедура подовжена на 6 місяців – до кінця поточного року.

Про це повідомляє прес-служба юридичної фірми «Ільяшев і Партнери», передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Суд зобов'язав Фонд державного майна розглянути проект плану санації підприємства», - зазначають юристи.

«Розгляд Фондом держмайна проекту плану санації - це необхідна умова перед затвердженням його судом», - заявив розпорядник майна ПАТ «Сумихімпром», старший партнер юридичної фірми Роман Марченко.

«Даний етап стане початком реалізації комплексу заходів щодо відновлення платоспроможності компанії, повного розрахунку з кредиторами і, як наслідок, виходу підприємства з кризи», - додав він.

Згідно з повідомленням, план санації «Сумихімпрому» передбачає збереження його цілісного майнового комплексу і робочих місць, продовження виплати податків і зборів, нарощування обсягів виробництва продукції. У той же час, план не передбачає участі зовнішнього інвестора - підприємство залишиться в державній власності.

«За період перебування в банкрутстві до бюджетів усіх рівнів та соціальних фондів підприємство перерахувало понад 500 млн гривень податків і зборів», - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 січня 2015 року на загальних зборах кредиторів ПАТ «Сумихімпром» було затверджено рішення про викуп боргів у заставних кредиторів (ВАБанку, Укрексімбанку та Банку Аваль), які відмовилися погодити план оздоровлення ПАТ «Сумихімпром».

Раніше план санації був погоджений комітетом кредиторів і загальними зборами кредиторів. Для початку виконання план санації підлягає затвердженню Фондом держмайна і Господарським судом Сумської області.

Загальна сума реєстрової заборгованості ПАТ перед кредиторами становить близько 1,4 млрд гривень.

Загальна сума заборгованості ПАТ перед банками, які відмовилися погодити план санації, становить близько 340 млн гривень.

ПАТ «Сумихімпром» - ключове підприємство хімічної галузі України, входить до списку ТОП-100 найбільших державних підприємств.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Харківський апеляційний госпсуд ухвалив рішення про продовження санації ПАТ «Сумихімпром» на 6 місяців - до 8 червня 2016 року.

Коментарі
Додати коментар