До новин

НБУ передав правоохоронцям більше ста справ проти банків-банкрутів

01 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ передав правоохоронцям більше ста справ проти банків-банкрутів

Нацбанк з початку 2015 року направив правоохоронним органам 108 справ щодо відповідальності посадових осіб за доведення банку до банкрутства.

Про це йдеться в матеріалах НБУ до прес-конференції за підсумками реформування фінансового сектору України за 2014-2016 роки, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Зокрема, 89 звітів були направлені в органи боротьби з організованою злочинністю і 19 звітів про кримінальні правопорушення були передані правоохоронним органам.

В НБУ звернули увагу на той факт, що досі ніхто з власників банків-банкрутів не був засуджений за свої дії.

За даними регулятора, загальна сума активів виведених з ринку банків становить 416 млн грн, що на початок 2014 року становило 29,6% від усіх активів банківської системи.

Під відшкодування потрапили депозити на загальну суму 81,8 млрд грн, з них вже погашено 73,5 млрд грн.

У прес-службі нагадали, що початку 2014 року станом на 29 червня 2016 року виведено з ринку 78 банків, у тому числі в результаті злиття банків, створення одного банку, створення двох банків на базі виведених із ринку, викупу одного банку інвесторами та ліквідації двох банків за рішенням акціонерів.

У лютому глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що НБУ визнає неплатоспроможними банки, які не розкриють своїх кінцевих власників до квітня.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, депутати шукатимуть винних у масових банкрутствах банків.

Коментарі
Додати коментар