До новин

«Нафтогаз» вимагає від «Укрнафти» позачергових зборів акціонерів

08 липня, 2016
Санація
«Нафтогаз» вимагає від «Укрнафти» позачергових зборів акціонерів

ПАТ «Укрнафта» отримала вимогу мажоритарного акціонера компанії - НАК «Нафтогаз України» - про скликання позачергових загальних зборів акціонерів.

Про це йдеться в повідомленні «Укрнафти», інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У компанії нагадали, що засідання Наглядової ради, призначене на 22 червня, не відбулося через відсутність кворуму, що унеможливило проведення загальних зборів, запланованих на 7 липня 2016 року.

«Порядок денний позачергових Загальних зборів акціонерів не змінився - планується затвердити початок процедури досудової санації ПАТ «Укрнафта», а також розглянути умови проведення фінансового оздоровлення компанії», - йдеться у повідомленні.

«Крім цього, на зборах заплановано розглянути звіти Правління, Наглядової ради та Ревізійної комісії за 2015 рік, затвердити фінансові результати 2015 року, обрати Наглядову раду та Ревізійну комісію», - повідомляє прес-служба.

Згідно з чинним законодавством України, вимога про скликання позачергових Загальних зборів акціонерів повинна бути розглянута Наглядовою радою компанії.

«Передбачається, що позачергові Загальні збори акціонерів можуть відбутися в другій половині серпня», - повідомляє компанія.

Нагадаємо, 23 червня прес-служба «Нафтогазу» повідомила, що представники міноритарних акціонерів не з'явилися на засідання наглядової ради «Укрнафти». Таким чином засідання не відбулося через відсутність кворуму.

Раніше підконтрольні Коломойському і його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову кіпрські компанії - формальні міноритарні акціонери «Укрнафти»,подали позов до держави Україна на суму 4,674 млрд доларів.

НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція «Укрнафти», групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - близько 42% акцій.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, правління «Укрнафти» розробило план досудової санації.

Коментарі
Додати коментар