До новин

Почалась санація черкаського КП "Облпаливо"

10 квітня, 2015
Санація
Почалась санація черкаського КП "Облпаливо"

Господарський суд Черкаської області 24 березня 2015 року розпочав процедуру санації комунального збиткового підприємства "Облпаливо", яке накопичило багатомільйонні борги перед постачальниками, працівниками та держбюджетом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвалу суду у справі № 925/843/14.

"Ввести процедуру санації (відновлення платоспроможності) боржника, комунального підприємства "Облпаливо" Черкаської обласної ради строком на шість місяців", - йдеться у рішенні суду.

Сума кредиторської заборгованості КП досягла 9,5 млн гривень, розпорядником його майна суд призначив Тетяну Пилипенко.

Підприємство займається оптовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом.

За поданням управління промисловості та розвитку інфраструктури Черкаської обласної державної адміністрації 5 березня 2015 року керівником підприємства був призначений Іван Грицюк, проте з дня винесення судом ухвали про початок санації керівник підприємства відсторонений від посади і управління боржником перейшло до керуючого санацією.

Нагадаємо, у серпні минулого року тимчасова комісія Черкаської облради з комплексної перевірки фінансово-господарської діяльності КП "Облпаливо" дійшла висновку, що протягом 2011-2014 років керівники підприємства своїми діями довели "Облпаливо" до банкрутства.

"Завдяки роботі комісії, а також завдяки втручанню голови обласної ради Валентини Коваленко і першого заступника голови обласної ради Наталії Кравцової були виявлені фіктивні операції, якими підприємство довели до банкрутства. Відносно деяких керівників підприємства відкриті кримінальні провадження. На сьогоднішній день підприємство перебуває в стадії банкрутства, залучено фахівців для проведення контролю над цим процесом. Вживаються необхідні заходи, щоб процес банкрутства відбувався прозоро та сприяв не ліквідації підприємства, а відновленню його платоспроможності", – пояснювала влітку 2014 року ситуацію навколо КП депутат обласної ради Юлія Воєвода.

Також голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко у січні 2015 року наголосив, що склади "Облпалива" є стратегічними об’єктами, тож не можуть бути приватизовані і мають залишатися в обласній власності.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 17 березня 2015 року суд почав санацію ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод".

Коментарі
Додати коментар