До новин

Суд заарештував 239 млн грн на рахунках «Фоззі Фуд» за позовом банку

03 серпня, 2016
Резонансні справи
Суд заарештував 239 млн грн на рахунках «Фоззі Фуд» за позовом банку

Печерський районний суд Києва 12 липня ухвалив рішення заарештувати всі грошові кошти на рахунках ТОВ «Фоззі Фуд», що володіє мережею супермаркетів «Сільпо», за позовом ВТБ Банку.

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі по справі №757/32384/16-ц, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Арештовано кошти в обсязі простроченої компанією заборгованості за кредитом 239,1 млн у гривневому еквіваленті. Рішення суду підлягає негайному виконанню.

Як зазначається в рішенні суду, позивач обґрунтував заяву про забезпечення позову шляхом арешту рахунків боргом компанії в розмірі 62,9 млн грн і $9,6 млн за кредитним договором від 2007 року.

Рішенням Київського апеляційного суду №911/3795/15 від 19 липня 2016 року арештовані всі рахунки «Фоззі Фуд» на суму 70 млн грн.

У банку зазначили, що зараз ведуться переговори з групою «Фоззі», в тому числі «Фоззі-Фуд», але позичальник ухиляється від обслуговування свого боргу.

«Банк має інформацію про те, що фінансові показники позичальника дозволяють обслуговувати існуюче кредитне навантаження. Тому якщо кредити не будуть погашені або реструктуризовані, у банку не залишається альтернатив, крім ініціювання банкрутства групи Fozzy Group. Ми розраховуємо, що арешти (зараз їх поки два) показують серйозність намірів банку щодо стягнення боргів і обґрунтованість нашої позиції, допоможуть нашим партнерам (групі компаній «Фоззі») повернутися за стіл переговорів і знайти взаємовигідне рішення. Нас дивує декларативна позиція Fozzy Group про невплив арештів на операційну діяльність компанії, так як при наявності подібних арештів робота мережі магазинів «Сільпо» може здійснюватися тільки з порушенням законодавства України», — заявили у ВТБ Банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Смарт-Холдинг» віддав супермаркети «Амстор» компанії Fozzy Group.

Коментарі
Додати коментар