До новин

Суд зобов'язав Мостобуд повернути 1 млрд гривень державі

15 квітня, 2015
Борги
Суд зобов'язав Мостобуд повернути 1 млрд гривень державі

Вищий господарський суд України підтвердив рішення судів попередніх інстанцій, за якими будівельна компанія ПАТ "Мостобуд" була зовов'язана сплатити майже 1 млрд гривень кредитних коштів, що виділялися на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту в Києві.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

"За втручання прокуратури державі повернуть кошти, які виділялися для будівництва Подільсько-Воскресенського мосту", - зазначили там.

2010 року між державним банком та акціонерним товариством було укладено договір про кредитування будівництва переходу через річку Дніпро – Подільсько-Воскресенського мосту, який мав з'єднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив.

За цим договором банк виділив товариству 560 млн гривень. Втім підприємство своїх зобов’язань так і не виконало – міст перебуває у незавершеному стані. Крім того, компанія не сплачувала кошти за кредитом та нараховані відсотки. Внаслідок цього у товариства виникла майже мільярдна заборгованість перед державою.

Прокуратура Голосіївського району столиці звернулась до суду з вимогою стягнути з боржника вказані кошти. Рішеннями судів усіх трьох інстанцій вимоги прокуратури визнано законними та задоволено у повному обсязі.

Нагадаємо, кредитори неодноразово намагались ініціювати банкрутство "Мостобуду", але власникові компанії Володимиру Продивусу з великими труднощами вдавалося протистояти цим спробам.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, нардеп із президентської фракції Руслан Демчак зареєстрував у парламенті законопроект, який передбачає мораторій до 2018 року на порушення справ про банкрутство щодо великих підприємств, які не менше 25 років будують і ремонтують мости. І саме "Мостобуд", що має мільярдні борги перед кредиторами, у разі прийняття даного законопроекту буде захищений від банкрутства.

Коментарі
Додати коментар