До новин

Пішли в небуття ще дві страхові компанії

18 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
Пішли в небуття ще дві страхові компанії

Нацкомфінпослуг виключила СК «Промислова» і СК «Час» з реєстру страховиків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на розпорядження Нацкомфінпослуг №2547 і №2546 від 11 жовтня.

Нацкомфінпослуг виключила ПРАТ «Страхова компанія «Промислова» (Київ) та ТДВ «Страхова компанія «ЧАС» (Одеса) з Державного реєстру фінансових установ та анулювала свідоцтва про їх реєстрацію.

Згідно з оприлюдненими на сайті регулятора розпорядженням від 11 жовтня 2016 року, причиною таких рішень стало анулювання ліцензій компаній на здійснення страхової діяльності.

Нацкомфінпослуг розпорядженнями від 6 вересня поточного року анулювала 13 ліцензій на добровільне страхування СК «Промыслова» і дев'ять ліцензій на добровільне страхування СК «ЧАС». Причиною стала відмова компаній у проведенні перевірки, а саме відсутність за їх місцезнаходженням протягом першого дня перевірки особи, уповноваженого представляти їх інтереси.

ПРАТ «СК «Промислова» працює на страховому ринку України з 2007 року. За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, власником компанії є ТОВ «Страховий резерв», засновником і єдиним акціонером і керівником якого виступає Габисониа Хвіча (Грузія). Статутний капітал страховика — 7,5 млн грн.

ТДВ «СК «Час» було зареєстровано у 2003 році. Згідно з Єдиного держреєстру Міністерства юстиції, Вікторія Бойчук володіє 33% акцій СК, Диамид Згонник, Володимир Григораш, Алла Ільченко, Валерій Нікітенко, Олексій Ніколаєв, Олексій Шукаев – по 9,6%, Андрій Бородін – 9,4%. Статутний капітал компанії – 20,5 млн грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Нацкомфінпослуг хоче спростити порядок виплат за полісами страховиків-банкрутів.

Коментарі
Додати коментар