До новин

Росіяни обіцяють непрацюючому Севморзаводу $140 млн на модернізацію

20 квітня, 2015
Санація
Росіяни обіцяють непрацюючому Севморзаводу $140 млн на модернізацію

Перший віце-президент "Об'єднаної будівельної корпорації" (Росія) Леонід Струга пообіцяв, що компанія витратить на модернізацію Севастопольського морського заводу приблизно 7 млрд рублів (близько $140 млн за офіційним курсом).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, розповсюджену російськими ЗМІ.

"Ми готові вкласти в його реконструкцію близько 7 млрд рублів протягом трьох найближчих років, Замовлення на завод прийдуть в найближчий час. У нас є план його завантаження. Ми там будемо виконувати державне оборонне замовлення, тому деталі я розголошувати не можу", - пообіцяв Струга.

Він також повідомив, що на базі Севморзаводу вже утворена філія Центру судноремонту "Звьоздочка", для якого відкрито рахунок у банку.

Севастопольський морський завод, колишнє Лазаревське Адміралтейство, заснований у 1783 році. За радянських часів завод вважався одним із світових лідерів з будівництва плавкранів.

У грудні 2010 року Севморзавод повністю перейшов під контроль концерну "Укрпромінвест" Петра Порошенка.

Нагадаємо, у лютому 2015 року нині діючі керманичі Севастополя на своєму засіданні ухвалили рішення "про націоналізацію" Севастопольського морського заводу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, окупаційна влада Криму не може запустити відібраний у Порошенка Севморзавод.

Коментарі
Додати коментар