До новин

Україна відхилила низку умов кредиторів щодо реструктуризації боргів

20 квітня, 2015
Борги
Україна відхилила низку умов кредиторів щодо реструктуризації боргів

Україна у рамках проведення переговорів з реструктуризації частини державного боргу, а також квазідержавних боргів загальним обсягом 15,3 млрд доларів, не погодилася з низкою умов ключових кредиторів, що об'єднані у кредитний Комітет на чолі з американським інвестиційним фондом Franklin Templeton.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

"На даному етапі Комітет кредиторів, що складається з п'яти найбільших утримувачів євробондів України на загальну суму близько 10 млрд доларів, передав українській стороні свої принципи реструктуризації заборгованості. Однак Україна не згодна з низкою цих принципів", - йдеться у презентаційних матеріалах, підготовлених Міністерством фінансів України.

При цьому конкретних даних, що саме не влаштовує українську сторону, Мінфін не уточнює.

Водночас у Мінфіні наголошують, що переговорний процес йде, він триватиме у квітні і травні. Однією з цілей реструктуризації, як нагадали у Міністерстві, є зниження боргового навантаження на бюджет, приведення співвідношення держборгу до рівня ВВП на рівні не більш як 71% і досягнення показника витрат на обслуговування держборгу до рівня не більш як 10-12% від ВВП до 2019 року.

Домовленість про реструктуризацію боргу стане одним із головних показників для оціночної місії МВФ, яка почне свою роботу в Києві, орієнтовно, 15 червня поточного року. Її основним рішенням стане схвалення або несхвалення надання Україні другого траншу в обсязі 2,5 млрд доларів.

Наразі Україна не виставляла якихось чітких пропозицій до кредиторів, запевнивши, що всі кредитори будуть у рівних умовах. На думку низки експертів, однією із можливих пропозицій стане списання 30-35% боргу, що може виявитися неприйнятним для кредиторів. Зокрема, комітет основних утримувачів євробондів України на чолі з американським інвестиційним фондом Franklin Templeton, що веде переговори з Мінфіном, вже заявив, що не готовий до списання боргу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Яресько підганяє кредиторів реструктурувати борги України.

Коментарі
Додати коментар