До новин

НБУ долучається до пошуку винних у доведені банків до банкрутства

08 грудня, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ долучається до пошуку винних у доведені банків до банкрутства

Національний банк у листопаді 2016 року 13 разів надавав правоохоронним органам доступ до речей та документів у межах розслідування кримінальних правопорушень у банківській сфері.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу регулятора.

НБУ протягом листопада за ініціативою Генеральної прокуратури, СБУ та Нацполіції 13 разів надавав правоохоронним органам доступ до інформації в межах розслідувань кримінальних правопорушень у банківській сфері

«Усього за 11 місяців 2016 року НБУ 140 разів надавав правоохоронним органам доступ до інформації в межах розслідувань кримінальних правопорушень у банківській сфері», - додали в Нацбанку.

Нагадаємо, у березні 2015 року парламент України ухвалив Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб», яким запровадив кримінальну відповідальність керівників та власників банку за вчинення дій, що призвели до віднесення банківської установи до категорії неплатоспроможних, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі або кредиторам.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у справі банкрутства екс-голову банку «Михайлівський» відправили під домашній арешт.

Коментарі
Додати коментар