До новин

Агентство S&P знизило рейтинги Приватбанку

22 грудня, 2016
Резонансні справи
Агентство S&P знизило рейтинги Приватбанку

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги контрагента Приватбанку з B-/C до R/R ( «під наглядом органів державного регулювання»).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Зниження рейтингів відображає ризики, пов'язані з втручанням регулятора і викликані оголошенням з боку Нацбанку про неплатоспроможність Приватбанку, його націоналізацією, а також можливе введення урядом мораторію на погашення деяких кредитних зобов'язань Приватбанку.

За повідомленнями засобів масової інформації, націоналізація Приватбанку зумовлена зростаючою стурбованістю щодо практики кредитування пов'язаних сторін, а також здатності банку проводити «розчищення» кредитного портфеля і виконувати вимоги до достатності капіталу.

НБУ оголосив, що сукупні потреби банку в капіталі в даний час становлять 148 млрд гривень (6 млрд доларів на дату публікації). S&P нагадує, що міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про можливу примусову конвертацію єврооблігацій Приватбанку в капітал (bail-in). Таким чином, S&P знизив рейтинги Приватбанку до R («під наглядом органів державного регулювання»).

Подальші рейтингові дії відносно Приватбанку будуть залежати головним чином від деталей плану докапіталізації.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО розкрив подробиці адміністрування Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар