До новин

В НБУ розповіли про жахливі наслідки у разі банкрутства Приватбанку

23 грудня, 2016
Банкрутство фінустанов
В НБУ розповіли про жахливі наслідки у разі банкрутства Приватбанку

Банкрутство ПАТ КБ «Приватбанк» без подальшої купівлі його Міністерством фінансів привело б до катастрофічних втрат.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» розповів заступник голови Національного банку Олег Чурій, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Це були би катастрофічні втрати для населення, бізнесу та держави теж. Відшкодування з Фонду гарантування вкладів по цьому банку становили б 95 млрд гривень. Це ненабагато менше, ніж капіталізація. (116 млрд грн - ред.)», - розповів про наслідки альтернативного націоналізації варіанту для Приватбанку Чурій.

За його словами, втрати бізнесу становили б 85 млрд гривень.

«Це було би катастрофою і не обмежилося б одним банком», - запевнив він, додавши, що міг спрацювати «принцип доміно», коли слідом за падінням Приватбанку збанкрутували би й інші фінустанови.

Нагадаємо, 21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Перехідний період тривав 72 години. У понеділок, 19 грудня, голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила: Приватбанк зарахований до категорії неплатоспроможних. За її словами, дефіцит капіталу банку становив 116 млрд гривень, а 97% корпоративного кредитного портфеля було роздано компаніям, пов'язаним з акціонерами.

Цю «дірку» держава планує закрити випуском облігацій держпозики. Перший транш цінних паперів на 43 мільярди гривень буде випущений до кінця року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, агентство S&P знизило рейтинги Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар