До новин

Раді запропонували покращити процедуру банкрутства фізосіб

27 квітня, 2015
Законодавство
Раді запропонували покращити процедуру банкрутства фізосіб

Народні депутати Дзензерський Денис ("Народний фронт") та Сергій Рибалка (Радикальна партія) зареєстрували у Верховній Раді проект закону №2714 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання процедури банкрутства фізичної особи, у тому числі за зобов'язаннями, пов'язаними із здійсненням підприємницької діяльності".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сайт парламенту.

"Основною метою законопроекту є запровадження ефективної процедури врегулювання проблемної заборгованості фізичних осіб перед кредиторами, у тому числі за зобов’язаннями, пов’язаними зі здійсненням підприємницької діяльності", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Справи про банкрутство фізичної особи законодавці пропонують передати на розгляд госпсудам за місцем проживання фізособи.

"При розгляді справи про банкрутство фізичної особи, у тому числі за зобов’язаннями пов’язаними із здійснення ними підприємницької діяльності, застосовуватимуться наступні судові процедури банкрутства: розпорядження майном, реструктуризація боргів, реалізація майна та мирова угода", - пропонують нардепи.

Порушення справи про банкрутство фізичної особи буде можливо за умови, якщо безспірні вимоги до неї становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Проект закону передбачає внесення змін до таких нормативних актів:

- Закон "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

- Цивільний кодекс України

- Господарський процесуальний Кодекс України

- Закон України "Про виконавче провадження"

- Кодекс України про адміністративні правопорушення

- Закон "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України"

- Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців".

"Прийняття цього проекту закону дасть змогу запровадити інститут банкрутства фізичної особи, а також удосконалити інститут банкрутства фізичної особи - підприємниця, зменшити обсяг проблемної заборгованості, в тому числі і у фінансовому секторі", - обіцяють розробники документу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проект закону №2679 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні)", що є доопрацьованим варіантом раніше відхиленої Радою урядової ініціативи.

Коментарі
Додати коментар