До новин

АМКУ дозволив британцям купити Діві Банк

27 квітня, 2015
Санація
АМКУ дозволив британцям купити Діві Банк

Антимонопольний комітет України дозволив компанії Didicot Trading Ltd (Великобританія) купити київський Діві Банк, що тільки у березні успішно виконав комплекс заходів з відновлення платоспроможності.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі АМКУ.

"Надано дозвіл компанії Didcot Trading Ltd (м. Лондон, Велика Британія) на придбання акцій ПАТ "Діві Банк" (м. Київ), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління банку", - йдеться на сайті Комітету.

Нагадаємо, раніше банк на 100% належав компанії "ДІВІ Груп Лімітед", одним з найбільших бенефіціарів якої був Микола Гута, співвласник проблемного агрохолдингу "Мрія".

Ще на початку грудня 2014 року банк знайшов нового інвестора, який взяв на себе зобов'язання погасити заборгованість перед бюджетом, контрагентами, фізичними та юридичними особами.

Наприкінці березня у Діві Банку заявили, що успішно виконали комплекс заходів з відновлення своєї платоспроможності, передбачених програмою фінансового оздоровлення.

Банк звернувся до НБУ з клопотанням про скасування введених обмежень на активні і пасивні операції та визнання діяльності ДІВІ Банку такою, що відповідає законодавству України.

Коментарі
Додати коментар