До новин

Вищий суд підтвердив законність визнання неплатоспроможним банку Клименка

15 лютого, 2017
Банкрутство фінустанов
Вищий суд підтвердив законність визнання неплатоспроможним банку Клименка

Вищий адміністративний суд України 14 лютого 2017 року підтвердив правомірність рішення Національного банку про віднесення банку Олександра Клименка «Юнісон» до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Національного банку України.

Банк був визнаний неплатопросожним через непрозору структуру власності.

У червні 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва повністю відмовив одному з акціонерів банку «Юнісон» в задоволенні позовних вимог, якими позивач просив суд визнати протиправною та скасувати постанову НБУ про віднесення до категорії неплатоспроможних.

«Таким чином, суд першої інстанції підтвердив правомірність дій регулятора на всіх етапах взаємодії з банком з питань приведення структури власності банку у відповідність з вимогами прозорості», – наголошується в повідомленні

Київський апеляційний адміністративний суд 2 серпня 2016 року підтвердив рішення суду першої інстанції. Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими підтверджувалася законність прийнятого рішення НБУ.

Нагадаємо, правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ «Банк «Юнісон» до категорії неплатоспроможних 28 квітня 2016 року через непрозору структуру власності.

Численні журналістські розслідування, а також джерела у банківському середовищі і НБУ пов’язують банк «Юнісон» та групу «Юнісон», до якої входять також «Юнісон Страхування», з екс-міністром доходів Олександром Клименком та його загиблим у 2015 році братом Антоном Клименком. Обидва входили до олігархічного клану, який називають «сім’я Януковича».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд визнав законною ліквідацію КСГ Банку.

Коментарі
Додати коментар