До новин

НКРЕКП зобов'язала облгази погасити борги перед «Нафтогазом» за рахунок додаткової виручки

03 квітня, 2017
Борги
НКРЕКП зобов'язала облгази погасити борги перед «Нафтогазом» за рахунок додаткової виручки

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, зобов’язала регіональні газорозподільчі компанії (облгази) направити додаткову виручку, яка була отримана в 2016 році, на погашення заборгованості перед «Нафтогазом України».

Про це йдеться в постанові НКРЕКП від 28 березня, що опублікована в газеті «Урядовий кур’єр», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ліцензіатів з розподілу природного газу, у разі наявності заборгованості перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ, який використовується для забезпечення виробничо-технологічних потреб та нормативних втрат, додатково отриману тарифну виручку в 2016 році, крім грошей, спрямованих на капітальні інвестиції та встановлення лічильників газу для населення, направити на погашення заборгованості перед «Нафтогазом України», – зазначено в документі.

Цією ж постановою Нацкомісія зобов’язала облгази перерахувати в рахунок боргів перед НАК частину тарифу за розподіл газу, а саме гроші за статтею «Компенсація витрат (недоотриманих доходів) за попередні періоди», а також щомісяця звітувати про здійснені перерахування.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Нафтогазу» загрожує банкрутство.

Коментарі
Додати коментар