До новин

Збанкрутілий Харківський авіазавод хочуть реанімувати за 3 мільярди

07 квітня, 2017
Санація
Збанкрутілий Харківський авіазавод хочуть реанімувати за 3 мільярди

Публічне акціонерне товариство ФЕД (Харків) має намір інвестувати в Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) 3 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Українські новини.

«Державний концерн Укроборонпром направив пропозицію компанії FED (ПАТ ФЕД) стати інвестиційним партнером Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП). Компанія FED спільно з українськими та закордонними компаніями готова інвестувати в ХДАВП 3 млрд гривень», - йдеться в прес-релізі компанії.

Згідно з повідомленням, зараз ведуться переговори про умови інвестиційного проекту. Відзначається, що ХДАВП було визнано банкрутом. Борг підприємства по заробітній платі станом на 19 листопада 2016 року склав 120 млн гривень.

При цьому голова правління компанії ПАТ ФЕД Віктор Попов заявив, що інвестиційна привабливість ХАГПП полягає в тому, що завод, при певній модернізації, зможе в стислі терміни налагодити виробництво літаків.

Фінансування можна організувати за рахунок зацікавлених вітчизняних і зарубіжних компаній авіабудівної галузі.

Зокрема, канадські авіапромислові компанії зацікавлені у спільному виробництві Ан-74, який планується використовувати на півночі Канади в умовах полярного і субарктичного клімату.

Нагадаємо, в 2016 році публічне акціонерне товариство ФЕД, за попередніми даними, збільшило чистий прибуток на 6%, або на 3,891 млн гривень - до 68,4 млн гривень.

2015 рік компанія ФЕД (Харків), згідно з міжнародними стандартами звітності, закінчила з чистим прибутком 64,495 млн гривень, збільшивши чистий дохід на 25%, або на 126,665 млн гривень - до 634,019 млн гривень порівняно з 2014 роком.

Компанія ФЕД є публічним акціонерним товариством, до вересня 2007 року була закритим акціонерним товариством Корпорація ФЕД.

ФЕД управляє компаніями, що спеціалізуються на проектуванні, виробництві, сервісному обслуговуванні та ремонті агрегатів аерокосмічного і загальномашинобудівного застосування.

До складу компанії входять Харківський машинобудівний завод ФЕД, Вовчанський агрегатний завод, Первомайський машинобудівний завод, Харківське агрегатне конструкторське бюро та інші підприємства.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Харківський авіазавод знаходиться в критичному стані й накопичує борги.

Коментарі
Додати коментар