До новин

Данилюк хоче запустити реструктуризацію облігацій держпозики через 2 тижні

12 квітня, 2017
Борги
Данилюк хоче запустити реструктуризацію облігацій держпозики через 2 тижні

Уряд погодив умови репрофайлинга зі свого боку, зараз документи знаходяться у Нацбанку, їх аналізує зовнішній аудит регулятора.

Про це у парламенті заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк., повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Репрофайлінг (реструктуризація з продовженням терміну обігу) облігацій державної позики для виділення додаткових 15 млрд грн на дорожню інфраструктуру країни, на додаток до 15 млрд грн, передбачених на ці цілі у держбюджеті, може бути запущено через 2 тижні.

«Уряд погодив умови репрофайлінгу зі свого боку. Зараз документи перебувають у Нацбанку, і їх аналізує зовнішній аудит Нацбанку. Я думаю, що це повинно бути завершено протягом одного-двох тижнів, і після цього ми зможемо почати цю транзакцію», - сказав Данилюк.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що репрофайлінг має бути проведений до кінця року.

«Я звернувся з листом до Нацбанку з приводу початку репрофайліга. Зараз питання за Нацбанком, і нам необхідно знайти механізми реалізації цього завдання разом. Вони (Нацбанк) вже відстають у графіку, але ми будемо наполягати на тому, щоб добитися цього рішення цього року. Хоча ми розуміємо, що Нацбанк – це незалежний регулятор», - сказав прем'єр.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ЄБРР підтримуватиме фінансову реструктуризацію в Україні.

Коментарі
Додати коментар