До новин

Порошенко призначив трьох членів Вищої ради юстиції

05 травня, 2015
Законодавство
Порошенко призначив трьох членів Вищої ради юстиції

Президент України Петро Порошенко 30 квітня підписав указ про призначення членами Вищої ради юстиції Ігора Бенедисюка, Миколу Гусака та Тетяну Малашенкову.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі президента.

«У присутності глави держави нові члени Вищої ради юстиції склали присягу», - йдеться у повідомленні.

Президент на зустрічі з новопризначеними висловив сподівання, що їх зусиллями в Україні буде забезпечено реалізацію права громадян на справедливий суд.

Порошенко подякував комісії на чолі з провідним правознавцем Володимиром Василенком за те, що вперше було проведено прозорий конкурс з обрання кандидатур на такі посади, як підкреслив президент, «без телефонного права».

Глава держави підкреслив, що з 14-ти осіб, яких було допущено до участі у конкурсі, комісія зробила достойний вибір.

«Починається реалізація нового Закону про справедливий суд», – відзначив Президент.

Президент висловив надію, що Верховна Рада також не зволікатиме з призначенням своїх кандидатур до ВРЮ, і вже після травневих свят Вища рада юстиції зможе розпочати свою роботу.

Коментуючи призначення, заступник голови Адміністрації президента та координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов відзначив, що протягом 30 днів проведення конкурсної процедури будь-яка особа мала змогу заздалегідь ознайомитися з усіма учасниками конкурсу та надати свої зауваження та пропозиції щодо кандидатур.

«Процедура призначення членів ВРЮ ніколи раніше не була такою прозорою для громадськості. Президент призначив тих членів Вищої ради юстиції, кандидатури яких йому були рекомендовані комісією», - підкреслив він.

Ігор Бенедисюк є суддею Вищого господарського суду України, Микола Гусак – суддею Верховного суду України, Тетяна Малашенкова – адвокат.

Нагадаємо, відкритий конкурс з добору кандидатів для здійснення президентом України призначення членів Вищої ради юстиції був оголошений Адміністрацією президента 13 березня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, конкурсна комісія з відбору кандидатів у члени Вищої ради юстиції (ВРЮ) відібрала 6 кандидатур та рекомендувала їх президентові Петру Порошенку.

Коментарі
Додати коментар