До новин

Бойовики захопили Луганську птахофабрику Бахматюка

06 травня, 2015
Резонансні справи
Бойовики захопили Луганську птахофабрику Бахматюка

Невідомі озброєні особи в ніч на 5 травня незаконно вторглися на територію ТОВ «Луганська птахофабрика» (с. Червоний прапор), що належить найбільшому виробникові яєць в Україні агрохолдингу «Авангард» бізнесмена Олега Бахматюка.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Forbes Україна.

«При цьому загарбники заявили, що мають намір націоналізувати фабрику, а також відновити виробничий процес на території підприємства, який зупинився в листопаді 2014 року. Відповідні заяви було озвучено колективу птахофабрики», – повідомила прес-служба «Авангарду».

Агрохолдинг зазначає, що поки що не контролює територію підприємства і не має доступу ні до складських запасах, ні до техніки, ні до логістичного комплексу. Всю повноту відповідальності за можливі пошкодження як потужностей самого підприємства, так і довколишніх будівель компанія покладає на бойовиків терористичної організації «ЛНР».

«Ми вважаємо неприпустимими націоналізацію приватної власності будь-ким, зокрема й незаконними збройними терористичними формуваннями, а також використання території підприємства для розміщення військової техніки», – зазначає компанія.

Нагадаємо, «Авангард» 2014 року ухвалив рішення закрити птахофабрики «Червоний прапор» (с. Червоний прапор, Луганська обл.) та «Інтербізнес» (с. Берестове, Донецька обл.) через напружену ситуацію в регіоні. На кожній фабриці на утриманні було до 1,5 млн голів птиці, що сукупно становило до 10% загального поголів'я птиці компанії.

За даними компанії, з фабрики «Червоний прапор» бійці «отамана» Миколи Козіцина викрали понад 17 тис. курей (їх везли на забій після завершення технологічного циклу) і роздавали жителям окупованого Первомайська під виглядом «гуманітарної допомоги».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, експерти прогнозують, що вітчизняні агрохолдинги цьогоріч отримають багатомільйонні збитки.

 

Коментарі
Додати коментар