До новин

Приватбанк у травні отримав 3,4 млрд грн збитку - АУБ

26 червня, 2017
Збитки
Приватбанк у травні отримав 3,4 млрд грн збитку - АУБ

За даними Асоціації українських банків, у травні Приватбанк отримав збиток у розмірі 3,38 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на АУБ.

Як наслідок отриманого в стравні збитку, прибуток фінустанови з початку року скоротився до 1,73 млрд грн (у січні-квітні позитивний фінрезультат декларувався на рівні 5,12 млрд грн).

Як зазначається, Приватбанк у травні одержав збиток на фоні скорочення резерву під кредити та заборгованість клієнтів на 151,8 млн грн – до 174,3 млрд грн.

На кінець травня регулятивний капітал Приватбанку був фактично таким же, як на початок місяця, – 17,8 млрд грн (тоді як у квітні регулятивний капітал впав на 21,2 млрд грн на фоні погіршення оцінки збитку банку за 2016 рік на 29,2 млрд грн – до 164,5 млрд грн).

При цьому, згідно з доступними даними, балансовий (власний) капітал Приватбанку на кінець травня був 27,5 млрд грн, тоді як на кінець квітня – 26,97 млрд грн.

Нагадаємо, заступник глави правління Приватбанку Галина Пахачук повідомляла, що «вагомою складовою» прибутку націоналізованого банку за 4 місяці була переоцінка облігацій внутрішньої державної позики з індексованою вартістю, якими сформовано статутний капітал банку.

«За перші 4 місяці року банку вдалося достатньо вдало керувати валютними ризиками, а також витратною частиною бюджету. До кінця року фінансовий результат банку буде залежати головним чином від процесу доформування резервів за активними операціями та переоцінки активів, що були прийняті колишнім керівництвом у власність банку як погашення проблемних кредитів», - йшлося в повідомленні Приватбанку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, екс-власники Приватбанку майже припинили повертати борги.

Коментарі
Додати коментар