До новин

МінАПК звинуватили у навмисному доведенні ДПЗКУ до банкрутства

08 травня, 2015
Банкрутство підприємств
МінАПК звинуватили у навмисному доведенні ДПЗКУ до банкрутства

Керівник депутатської групи, яка вивчає інформацію про корупцію в урядах Миколи Азарова та Арсенія Яценюка, свободівець Олег Осуховський заявив, що керівництво Міністерства аграрної політики та продовольства доводить Державну продовольчо-зернову корпорацію України до банкрутства, аби її приватизувати.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

«Бачимо, що є всі підстави стверджувати, що нинішнє керівництво МінАПК свідомо доводить Державну продовольчо-зернову корпорацію до банкрутства з метою віддати її на приватизацію», - зазначив Осуховський.

Він вказав, що збитковість ДПЗКУ зумовлена, зокрема, здійсненням закупівель зерна за завищеними цінами та кредитуванням приватних компаній.

«Стало відомо, що ДПЗКУ закупила 55 тис. т. кукурудзи за завищеною ціною, що призвело до збитків на суму 852 тисю доларів. Відбулися зміни у визначенні ціни у китайському контракті без погодження з урядом (зменшення ціни кукурудзи з 400 дол. до 300 дол. за т.), через це збитки за 13 років, відповідно до контракту, можуть становити 4-5 млрд доларів! Також з'ясувалося, що відбувається кредитування приватних компаній за рахунок ДПЗКУ на 160 млн гривень», - розповів Осуховський.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Державна зернова корпорація намагається позбутися боргів.

Коментарі
Додати коментар