До новин

ДІУ хоче списати свій борг перед Дельта Банком на 160 млн грн

11 липня, 2017
Борги
ДІУ хоче списати свій борг перед Дельта Банком на 160 млн грн

29 червня Госпсуд міста Києва в рамках справи № 910/4413/17 розглядає позов Державної іпотечної установи (ДІУ) до ліквідатора Дельта Банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Фінбаланс».

Суд розглядає справу про:

- визнання права на припинення зобов`язання перед відповідачем щодо сплати відсоткового доходу за п`ятий та шостий відсотковий періоди за облігаціями серій «A3», «B3», «C3» згідно Проспекту емісії облігацій серії «Z3», «A3», «B3», «C3», «D3» Державної іпотечної установи 2013 року зарахуванням однорідних вимог на підставі п.8 ч.2 ст.46 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»;

- визнання припиненим зобов`язання перед відповідачем щодо сплати відсоткового доходу за п`ятий та шостий відсоткові періоди за облігаціями серій «A3», «B3», «C3» згідно Проспекту емісії облігацій серії «Z3», «A3», «B3», «C3», «D3» ДІУ 2013 року.

Згідно з судовими матеріалами, позивач просить суд припинити зобов`язання перед збанкрутілим Дельта Банком на суму більше 160 млн грн.

Як писав Finbalance, згідно з судовими матеріалами, ДІУ зверталася до Дельта Банку з кредиторською вимогою в сумі 3,5 млрд грн. Водночас Фонд гарантування акцептував вимоги на 3,3 млрд грн. При цьому як забезпечення своїх зобов’язань перед ДІУ по договору банківського рахунку Дельта Банк передав у заставу майнові права, які оцінювалися на 3,87 млрд грн.

Довкола цих активів тривалий час з перемінним успіхом йдуть судові спори в рамках низки справ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збанкрутілий Дельта Банк судиться з Ахметовим за «телефонні» борги.

Коментарі
Додати коментар