До новин

Компанія Ахметова програла в суді Ощадбанку 1 мільярд

14 серпня, 2017
Резонансні справи
Компанія Ахметова програла в суді Ощадбанку 1 мільярд

Господарський суд Києва частково задовольнив позов Ощадбанку і дозволив стягнути з ТОВ «ЕСУ» (власник «Укртелекому», кінцевий бенефіціар - український бізнесмен Рінат Ахметов) 955 млн грн заборгованості за облігаціями.

Про це свідчить рішення суду від 2 серпня 2017 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на РБК-Україна.

Зокрема, в цій сумі 802,4 млн гривень становить основний борг, 29,7 млн гривень 3% річних та 122,7 млн гривень склали втрати від інфляції. Згідно з судовими матеріалами, 2013 року Ощадбанк отримав 2 млн облігацій ТОВ «ЕСУ» номінальною вартістю 1 тис гривень кожна.

На даний момент банк володіє 839,1 тис. облігацій, які повинні були бути погашені в березні, однак цього не сталося. Загальний обсяг випуску цінних паперів склав 4 млрд гривень.

У рішенні суду констатується, що ТОВ «ЕСУ» подало клопотання про відстрочку виконання рішення суду на 5 років - до 30 липня 2022 року. Проте суд надав відстрочку тільки на рік з моменту вступу рішення в силу.

Нагадаємо, суд повторно заарештував акції телеком-компанії Ахметова. Нагадуємо, не забудьте обрати свій спосіб читати новини.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Укртелеком» не хоче гасити борги Ахметова перед Укрексімбанком.

Коментарі
Додати коментар