До новин

Збанкрутілий Заплазський цукровий завод відновить роботу

15 серпня, 2017
Санація
Збанкрутілий Заплазський цукровий завод відновить роботу

Заплазський цукровий завод (Одеська область), що збанкрутував 7 років тому, відновить роботу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на видання «Думська».

Згідно з повідомленням, підприємство розпочне випуск соняшникової та кукурудзяної олій вже у поточному році.

Зазначається, що в 2018 році на заводі планують запустити теплоелектроцентраль, а через три роки він почне виробляти біопаливо. ТЕЦ буде працювати на пелетах з агропродуктів, етанол планують робити з лушпиння насіння і стебел кукурудзи.

Так, на заводі планується виробляти близько 50 тис. тонн палива на рік. Проект щодо етанолу допомагав готувати Колумбійський університет (США).

Нагадаємо, всього в Одеській області три цукрових заводи — Заплазський, Котовський і Красноокнянський. Дo 2009 року підприємства належали компанії «ІНСАХАРПРОМ-К» (один із засновників - убитий в 2011 році бізнесмен Олександр Коробчинський).

У 2006 році «ІНСАХАРПРОМ» зазнав значних збитків і залучив кредити на суму 76 млн грн, а також випустив іменні облігації на суму 50 млн грн. У 2009 році компанія оголосила дефолт і була виставлена ​​на продаж. Заводи припинили виробництво, а їх актви дісталися банкам.

У грудні 2010 року було прийнято рішення про банкрутство Заплазського цукрового заводу. У 2012 році новим власникам вдалося його запустити, але ненадовго. Із квітня 2013 року підприємство зупинилося остаточно.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, прокуратура зупинила відчуження активів банкрутуючого цукрозаводу.           

Коментарі
Додати коментар