До новин

ГПУ проводить обшуки в «Смарт-Холдингу» у справі банкрутства ЧСЗ

18 серпня, 2017
Резонансні справи
ГПУ проводить обшуки в «Смарт-Холдингу» у справі банкрутства ЧСЗ

Компанія «Смарт-холдинг» заявляє про обшуки Генеральної прокуратури в головному офісі, суднобудівних підприємствах, а також в місцях проживання співробітників холдингу у справі про банктутсво ЧСЗ.

Про це йдеться в повідомленні «Смарт-Холдингу», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Слідчі та прокурори Генеральної прокуратури України в черговий раз проводять обшуки на суднобудівних підприємствах (Херсон і Миколаїв), в центральному офісі «Смарт-Холдингу» в Києві і квартирах співробітників. На верфях це вже 7-й обшук за рік», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляється, в цей раз обшук проводиться в рамках досудового слідства щодо нібито зловживання службовим становищем представниками Фонду державного майна України та Міністерства промислової політики при внесенні змін до договору купівлі-продажу акцій Чорноморського суднобудівного заводу (ЧСЗ, Миколаїв), який зараз є частиною суднобудівного субхолдингу Smart Maritime Group (SMG), а також щодо умисного доведення до банкрутства ЧСЗ.

«На даний момент акції заводу, в т.ч. ті, які були куплені на вільному ринку, перебувають під арештом за поданням Генеральної прокуратури. У центральному офісі слідчі дії проводяться щодо боргу ЧСЗ в розмірі 48 тис. гривень», - наголошується в повідомленні.

Суднобудівний бізнес Смарт холдингу об'єднує компанія Smart Maritime Group. SMG управляє Чорноморським суднобудівним заводом, Херсонським суднобудівним заводом, Миколаївським машинобудівним заводом і термінальним комплексом «Очаків». Бенефіціаром Смарт-холдингу є бізнесмен і політик Вадим Новинський.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, майно та акції Чорноморського суднобудівного заводу заарештовано за рішенням суду.

Коментарі
Додати коментар