До новин

ДФС перевірить аеропорт і 14 компаній у справі Приватбанку

20 вересня, 2017
Резонансні справи
ДФС перевірить аеропорт і 14 компаній у справі Приватбанку

Печерський райсуд Києва призначив податкові перевірки аеропорту «Дніпропетровськ», компанії «Біола» та інших дніпровських компаній у справі розкрадання коштів з Приватбанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Українські новини».

Відповідні рішення прийняті судом 7 вересня.

Необхідність податкової перевірки низки компаній за 2008-2016 роки з'явилася в рамках розслідування Генпрокуратурою справи про заволодіння упродовж 2008-2016 років коштами Приватбанку в особливо великих розмірах колишніми посадовцями банку.

Податковій перевірці підлягають «Міжнародний аеропорт Дніпропетровськ», «Компанія Біола» (Дніпропетровська область), «Лазурний берег» (Дніпропетровська область).

А також в «Кінан» (Дніпро), «Картсервіс Плюс» (Дніпро), «Енергоальянс» (Дніпро), «Каларі» (Дніпро), «Завод засобів механізації аеропортів» (Дніпро), «Інтерсплав» (Дніпро), «Лансель» (Дніпро), «Катанга» (Дніпро), «Лагіон 1» (Дніпро), «Локаст» (Дніпро), «Летара» (Дніпро), «Лавертон» (Дніпро).

Як відомо, 4 вересня Печерський райсуд Києва заарештував будівлю заводу «Біола» (Дніпро), будівлю в Києві, яку орендує телерадіокомпанія «Студія 1 + 1», а також літак Boeing у справі розкрадання коштів з Приватбанку.

За словами екс-голови Приватбанку Олександра Шлапака, ГПУ відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників банку за статтями 218 і 220 Кримінального кодексу, а саме – доведення банку до неплатоспроможності.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ, НАБУ та САП розслідують декілька справ, пов'язаних з Приватбанком.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ГПУ розслідує, чому Приватбанк не повертає офшорам Суркісів $300 млн.

Коментарі
Додати коментар