До новин

ФГВФО просить потенційних покупців активів банків-банкрутів не вірити шахраям

21 вересня, 2017
Банкрутство фінустанов
ФГВФО просить потенційних покупців активів банків-банкрутів не вірити шахраям

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб закликає усіх потенційних покупців активів банків, що ліквідуються, скептично сприймати обіцянки «посприяти у придбанні лотів за заниженою вартістю.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Жодні «зв’язки» не допоможуть придбати активи банків за заниженою вартістю чи ж не допустити до аукціону конкурентів», - наголосили у Фонді.

За нинішньої системи реалізації активів, коли усі лоти реалізуються через ProZorro.Продажі, подібні завіряння є не більше ніж недобросовісною рекламою послуг.

«Про випадки, коли організатори торгів обіцяють «вирішити усі питання» та забезпечити придбання лотів за заниженою вартістю, користуючись власними домовленостями із співробітниками Фонду, закликаємо повідомляти на «гарячу лінію» Фонду», - додали у прес-службі.  

«Сьогодні Фондом акредитовано понад 40 торгівельних майданчиків, підключених до центральної бази даних ProZorro.Продажі. Кожен із них зацікавлений, аби переможна ставка була зроблена із їхнього майданчика. І логіка тут очевидна, адже, хто продасть актив – той і отримає комісійну винагороду», - пояснює Тарас Єлейко, директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду.

Зважаючи на це, ряд із торгівельних майданчиків вдаються до відверто недобросовісної реклами. Так, на адресу Фонду надходять повідомлення від потенційних учасників аукціонів, яким представники д

еяких організаторів торгів обіцяють посприяти у заниженні ціни продажу лоту та/або гарантувати відсутність конкурентів на торгах. При цьому, гарантією успіху має стати той факт, що вони, начебто, є колишніми співробітниками Фонду гарантування і мають «потрібні зв’язки».

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб закликає усіх потенційних покупців активів банків, що ліквідуються, скептично сприймати подібні обіцянки. Адже розпочата Фондом реформа системи реалізації активів банків, зокрема – створення та переведення усіх торгів на систему ProZorro.Продажі, унеможливлює виконання таких обіцянок.

Сьогодні жоден майданчик не володіє ексклюзивною інформацією про виставлені на продаж активи, і не має можливості впливати на перебіг торгів. Дані про виставлені на продаж лоти заводяться до єдиної центральної бази даних, рівний доступ до якої мають усі майданчики. Адмініструванням центральної бази даних займається громадська організація Transparency International Україна. Усі торги відбуваються в он-лайн режимі, стежити за перебігом аукціону може будь-хто. За результатами торгів система автоматично формує протоколи.

«Крім того, у рамках розпочатої реформи, Фондом вжито заходи, якими повністю нівелюється будь-який одноосібний вплив уповноважених осіб Фонду при вирішенні питання продажу та управління активами неплатоспроможних банків», - резюмували у Фонді.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО продає борги низки пов'язанаих суб'єктів госодарювання перед Дельта Банком.

Коментарі
Додати коментар