До новин

У запорізького «Ремондісу» на рахунках неплатоспроможного банку «зависло» півтора мільйона

14 травня, 2015
Банкрутство фінустанов
У запорізького «Ремондісу» на рахунках неплатоспроможного банку «зависло» півтора мільйона

Компанії «Ремондіс Запоріжжя» не вдалося в судовому порядку змусити банк «Камбіо» здійснити платіж з рахунку.

Про це йдеться у рішенні суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

ТОВ «Ремондіс Запоріжжя» має гривневий рахунок в ПАТ «Банк Камбіо» з 2009 року. У вересні 2014 року «Ремондіс» сформувало та передало банку на виконання платіжне доручення на суму 727 тис. грн. Втім банк повідомив про неможливість виконати доручення через відсутність коштів на кореспондентському рахунку. Разом з цим залишок коштів «Ремондісу» в банку становив 1,42 млн грн.

Так в грудні банк «Камбіо» віднесли до категорії неплатоспроможних і ввели тимчасову адміністрацію. Вже в лютому 2015 року згідно з постановою НБУ розпочато ліквідацію банку. А відтак заявлення вимог до банку та їх задоволення здійснюється у визначеному порядку черговості відповідно до законодавства.

Таким чином, відсутні підстави для задоволення позовних вимог «Ремондіс Запоріжжя» до банку «Камбіо».

Варто зазначити, що позов «Ремондіс» подало лише в березні 2015 року, тобто вже після початку процедури ліквідації банку.

Власниками ТОВ «Ремондіс Запоріжжя», яке здійснює вивезення сміття від населення, є німецька компанія Remondis International GmbH (10%), підконтрольне тій же німецький компанії ТОВ «Ремондіс Україна» (46%) і запорізьке автотранспортне комунальне підприємство «Комунсантрансекологія» (44%).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ вирішив ліквідувати банк «Камбіо».

Коментарі
Додати коментар