До новин

Вимоги стосовно докапіталізації порушують 6 банків

05 жовтня, 2017
Банкрутство фінустанов
Вимоги стосовно докапіталізації порушують 6 банків

Вимоги докапіталізації до 200 млн гривень порушують шість банків.

Про це повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми виконали діагностику 37 невеликих і дрібних банків. Після діагностики два банки були визнані неплатоспроможними, два припинили діяльність, ще 33 не потребували докапіталізації з огляду на якість активів», - сказала вона, виступаючи на засіданні комітету Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.

«Але якщо говорити про вимогу доведення статутного капіталу до 200 млн гривень, то шість банків на сьогодні ще не виконали її», - додала Рожкова, при цьому не уточнивши, про які саме банки йде мова.

Нагадаємо, НБУ запропонував дрібним банкам, які не зможуть докапіталізуватися, самоліквідуватися за спрощеною процедурою. Невиконання нормативу капіталу може стати причиною віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ створить посередника для дисконтної реструктуризації проблемних кредитів банків.

Коментарі
Додати коментар