До новин

Міністерства гальмують продаж держпідприємств - Трубаров

05 жовтня, 2017
Продаж
Міністерства гальмують продаж держпідприємств - Трубаров

Міністерства не поспішають передавати підприємства в управління Фонду державного майна, що негативно впливає на процес приватизації.

Про це в інтерв'ю «Економічній правді» розповів в. о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Всі говорять «от, фонду передали майже 400 підприємств», ось ми повинні давати гроші в бюджет. «Але фонд нічого не робить». 389 підприємств нам передані. Але з них 236 ми не можемо приватизувати. Чому? Тому що 105 з них знаходяться в законі про заборону до приватизації», - пояснив Трубаров.

За його словами, закон ще не змінений, а 131 підприємство - міністерствами не передано Фонду.

«Є одна велика помилка, яку, на мій погляд, не усвідомлюють 95% жителів нашої країни. Все щиро вважають, що ФДМ володіє державним майном», - сказав керівник Фонду.

«Ми керуємо тільки тими держпідприємствами, які нам передані, це невеликі цифри. Все знаходиться в міністерствах і у балансоутримувачів, у прямого підприємства. Є перелік держструктур, які нам повинні передати, і перелік об'єктів, які там повинні бути. На сьогоднішній момент тільки 11% передані до Фонду», - підсумував він.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, тисячі збиткових держпідприємств відправлять на приватизацію.

Коментарі
Додати коментар