До новин

ГПУ почала розслідування проти керівництва Дельта Банку

14 травня, 2015
Резонансні справи
ГПУ почала розслідування проти керівництва Дельта Банку

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб Дельта Банку.

Про це в інтерв'ю hromadske.tv сказав начальник антикорупційного управління Генпрокуратури Павло Жебрівський, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

«За Дельта Банком відкрито кримінальні справи... Як може прогоріти банк, отримавши рефінансування 11 млрд гривень? ... або кредити під «дуту» заставу давалися або щось інше. Це предмет розгляду слідства, будемо працювати в цьому напрямку», - сказав він.

Жебрівський припускає, що ефективне розслідування Генпрокуратурою цього провадження буде стимулювати банк активніше виплачувати частину вкладів своїм вкладникам.

Як повідомляло агентство, 2 березня Національний банк визнав неплатоспроможним Дельта Банк, що входив до групи найбільших.

Основною причиною віднесення банку до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, ефективних і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану фінустанови.

Дельта Банк контролюється колишнім заступником голови правління Укрсоцбанку Миколою Лагуном (на фото).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, до ГПУ звернулись з вимогою порушити справу проти керівництва Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар