До новин

ЗМІ: Фукс домовився в Москві та на Банковій про купівлю Промінвестбанку

13 жовтня, 2017
Продаж
ЗМІ: Фукс домовився в Москві та на Банковій про купівлю Промінвестбанку

Російський бізнесмен Павло Фукс узгодив з російською держкорпорацією «Внешекономбанк» придбання Промінвестбанку.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє сайт dubinsky.pro, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Узгодження було отримане минулого тижня, і оформлено досить хитро: Фуксу і компанії ще з 9 осіб продадуть пакети акцій банку по 9.9%. Таке дроблення дозволяє уникнути необхідності узгоджувати покупку істотної частки акцій банку в НБУ. Отримати таке узгодження у Нацбанку Фукс і Ко не змогли», - зауважує видання.

Згідно з інформацією співрозмовників, ненадання Нацбанком згодом на купівлю Фуксом Промінвестбанку могло бути зумовлено розбіжностями щодо кандидатури глави правління Промінвестбанку. Регулятор лобіював збереження на цій посаді нинішнього керівника ПІБа Андрія Рожка (із заступником глави НБУ, куратором банківського нагляду Катериною Рожковою його пов`язує в т.ч. спільна робота в Фінбанку).

Джерела стверджують, що в Адміністрації Президента дали гарантії Фуксу щодо подальшого невтручання НБУ в роботу ПІБ.

«При власному капіталі в 9.1 млрд гривень (337 млн дол) росіяни були готові продати банк за 150 млн дол, з яких 100 млн Фукс і Ко повинні заплатити відразу і 50 млн впродовж року», - пише видання.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, угорська OTP передумала купувати українську Промінвестбанк.

Коментарі
Додати коментар