До новин

СЕТАМ взявся реалізувати арештовані елітні авто

08 листопада, 2017
Продаж
СЕТАМ взявся реалізувати арештовані елітні авто

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передало на реалізацію в OpenMarket (ДП «СЕТАМ») елітні автомобілі, що перебувають під арештом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції України.

OpenMarket та Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів розпочали співпрацю з реалізації арештованого майна.

Першими лотами в системі стали 5 люксових автомобілів - BMW Alpina, MERCEDES GL, Toyota Camry, BMW X6. Загальна стартова вартість машин складає майже 7 млн грн.

«Сьогодні вперше в історії Нацагентство передає арештовані активи у кримінальному провадженні для реалізації. За рішеннями Печерського районного суду це майно було передану АРМА в управління за ініціативою Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України», - повідомив Голова Національного агентства Антон Янчук та додав, що кошти від реалізації транспортних засобів буде спрямовано на спеціальний депозитний рахунок.

Якщо власника визнають винним, або в рамках кримінального провадження буде доведено, що ці активи є похідними від злочину, тоді кошти, отримані від їх реалізації, підлягають конфіскації і будуть перераховані до держбюджету. Якщо ж його виправдають, то кошти будуть повернуті з відсотками.

«Наша мета – зберегти економічну цінність активів. Адже ціна на авто чи електронну техніку швидко знижується», - наголосив Голова Національного агентства.

«Символічно, що реалізовувати майно буде саме OpenMarket. Адже наша система – наочний доказ того, що антикорупційні зміни в державі цілком можливі. Ми докорінно реформували сфери продажу активів», - розповів генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

На його думку, продаж буде успішним – адже автомобілі в ідеальному стані, а ціна цілком прийнятна.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, приватний виконавець вперше продав майно через OpenMarket.

Коментарі
Додати коментар