До новин

Заставний ТРЦ «Республіка» може відкритися в 2018 році - брокер

06 грудня, 2017
Банкрутство фінустанов
Заставний ТРЦ «Республіка» може відкритися в 2018 році - брокер

ТРЦ «Республіка», будівництво якого в Голосіївському районі Києва було припинено в 2015 році рішенням тодішнього інвестора об'єкта - компанії «Мегаполісжитлобуд», яку пов`язують з бізнесменом Дмитром Фірташем, відкриється в 2018 році.

Про це розповіла директор консалтингової компанії UTG, яка виступає ексклюзивним брокером ТРЦ, Євгенія Локтіонова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

«Ми можемо з упевненістю сказати, що «Республіка» наступного року відкриється. У нього з`явиться новий власник», - сказала вона.

За словами Локтіонової, на сьогоднішній день з ТРЦ «Республіка» підписано 75% контрактів із операторами.

«За ці роки жоден оператор не відмовився від контракту. Попередні договори перепідписуються щороку», - зазначила Локтіонова.

Вона каже, що об`єкт на момент зупинки будівництва був готовий на 98%. Також повідомила, що в наступному році після передачі прав нового власника і заходу в ТРЦ «Республіка» найбільших операторів – «Ашан» і Inditex - для виконання ремонтних робіт потрібно від 4 до 6 місяців, щоб відкрити торговий центр.

Як відомо, ТРЦ «Республіка» знаходиться в Києві поблизу мікрорайону Теремки і Голосіївському районі. Будівництво об`єкту почалося в 2012 року, здача в експлуатацію спочатку була запланована на 2014 рік, пізніше була перенесена на березень 2015 року. Однак у 2015 році будівництво ТРЦ було зупинено рішенням власника.

У ТРЦ «Республіка» буде розташовано близько 450 магазинів, паркінг на 4 тисячі авто і зона розваг на площі понад 22 тисяч квадратних метрів.

Власник та орендар землі під ТРЦ «Республіка» та інвестор об`єкту - компанія «Мегаполісжитлобуд». Засновником зазначеної фірми є кіпрська компанія «Берлинотто Лімітед». «Мегаполісжитлобуд» пов`язують з бізнесменом Дмитром Фірташем.

18 травня 2017 року Господарський суд Києва задовольнив позов Національного банку до кіпрської компанії «Берлинотто Лімітед» про стягнення частки корпоративних прав «Мегаполісжитлобуд» на ТРЦ.

У свій час компанія взяла кредит у банку «Надра», власником якого також є Фірташ, надавши в якості застави за цим кредитом корпоративні права на недобудований проект торгово-розважального центру «Республіка».

7 липня 2017 року Фонду гарантування вкладів фізосіб не вдалося продати ТРЦ «Республіка» через відсутність покупців. Стартову ціну торгів - 2,495 мільярда гривень - у фонді узгоджували з Нацбанком. У 2015 році Фонд гарантування вже збирався продати ТРЦ «Республіка», оцінюючи його в 1 мільярд гривень.

 5 жовтня 2017 року ФГВФО повторно виставив на торги права вимоги за кредитами ліквідованого банку «Надра», в заставі за яким знаходиться недобудований ТРЦ «Республіка» зі стартовою ціною ТРЦ - 1,57 мільярда гривень, що в 1,6 рази нижче стартової ціни на перших торгах у липні 2017 року (2,5 мільярда гривень).

Коментарі
Додати коментар