До новин

ВТБ Банк владнав питання мільярдних боргів Fozzy Group - ЗМІ

07 грудня, 2017
Законодавство
ВТБ Банк владнав питання мільярдних боргів Fozzy Group - ЗМІ

ВТБ Банк заявив, що врегулював з торгово-промисловою корпорацією Fozzy Group питання її кредитної заборгованості.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

«Борг компаній групи «Фоззі» урегульований, і в цей час заборгованості підприємств групи перед ВТБ Банком немає», - повідомили агентству в банку.

Банк не уточнює обсяг заборгованості групи на момент урегулювання питання, однак в 2016 році ВТБ повідомляв, що стосовно Fozzy Group було подано 37 позовних заяв із загальною сумою вимог 10,5 млрд гривень (дев`ять із них - за кредитними договорами на суму 2,2 млрд гривень, і 28 - за договорами фінансового поручництва на суму 8,2 млрд гривень).

За даними агентства «Українські новини», одним з варіантів урегулювання кредитної заборгованості стала переуступка прав вимоги за кредитами у травні 2017 року факторингової компанії «Фактор Плюс» (ця версія підтверджується судовими матеріалами, - Finbalance).

ВТБ переуступив факторинговій компанії заборгованість таких підприємств, що входять у групу Fozzy: «Фоззі-Фуд», «Сільпо Рітейл», «Експансія Рітейл», «Фоззі», «У Кульгавого Пола», «Лін Беккер», «Бріклейєрз» (компанії виступають як позичальники й поручителі).

Йдеться переважно про заборгованість за кредитними лініями, які відкривалися в 2008-2009 роках.

Нагадаємо, минулого року суд заарештовував 239 млн грн на рахунках «Фоззі» через борг перед ВТБ.

Коментарі
Додати коментар