До новин

Полтавський ГЗК готують до банкрутства

15 грудня, 2017
Банкрутство підприємств
Полтавський ГЗК готують до банкрутства

11 грудня відбулися збори акціонерів ПАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат», за результатами яких можна припустити, що підприємство готують до банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Кременчуг Тoday».

Головним акціонером цього підприємства є швейцарське Ferrexpo, власником якого, у свою чергу, є олігарх Костянтин Жеваго. Єдиним питанням зборів був дозвіл на заставу майна Полтавського ГЗК під кредит, що його бере у європейських банках Ferrexpo.

Сума кредиту складає 195 мільйонів доларів США. Треба сказати, що збори носили виключно формальний характер. Дрібним акціонерам навіть не дали можливості розпитати, навіщо береться цей кредит.

А, отже, виникла цілком слушна версія — кредит береться під банкрутство ГЗК. Підтвердженням цього припущення є той факт, що кар‘єр Полтавського ГЗК практично вичерпаний, і до кінця 2020 року (кредит береться на три роки) підприємство не буде варте ні копійки. Більше того — матиме великі зобов‘язання, наприклад, провести рекультивацію кар‘єру. Але тоді Жеваго віддасть кар‘єр за борги кредиторам через підставні фірми. У результаті йому не треба буде витрачатися на рекультивацію кар‘єру.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Полтавський ГЗК намагається відсудити у ліквідатора банку «Фінанси та кредит» (раніше належав Жеваго) 163,5 млн гривень та $2,5 млн.

Коментарі
Додати коментар