До новин

Через судову тяганину вкладникам Златобанку призупинили виплати відшкодувань

20 грудня, 2017
Резонансні справи
Через судову тяганину вкладникам Златобанку призупинили виплати відшкодувань

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призупинив виплати коштів вкладникам ПАТ «ЗЛАТОБАНК» з огляду на рішення суду про скасування ліквідації фінустанови.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

«Фондом гарантування вкладів фізичних осіб подано касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 25.10.2017 щодо відміни ліквідації ПАТ «ЗЛАТОБАНК». Цим рішенням скарги Національного банку України та Фонду гарантування вкладів були залишені без задоволення», - поскаржились у Фонді.

Зважаючи на це, виконавча дирекція Фонду з метою збереження активів банку та запобігання їх втрати, а також для захисту прав вкладників та кредиторів банку вирішила подовжити повноваженя ліквідатора Златобанку Марини Славкіної до настання однієї з двох обставин:

- прийняття Вищим адміністративним судом України остаточного рішення у судовій справі № 826/2184/17

або

- погодження Національним банком України нових керівників банку та видачі ліцензії на здійснення банківської діяльності ПАТ «ЗЛАТОБАНК».

«Враховуючи ситуацію, що склалася, виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів прийняла рішення також зупинити виплати вкладникам банку гарантованої суми відшкодування до настання однієї з двох зазначених вище обставин», - оали у ФГВФО.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО скаржиться на дії держреєстраторів стосовно банків-банкрутів.

Коментарі
Додати коментар