До новин

Борги держшахт за електрику гаситимуться за рахунок спецфонду

03 січня, 2018
Борги
Борги держшахт за електрику гаситимуться за рахунок спецфонду

Погашення боргів за електроенергію державних шахт відбуватиметься за рахунок спецфонду, куди надходитимуть кошти з оплати податкових боргів підприємствами електроенергетичної та вугільної галузей.

Про це йдеться у Законі України «Про Державний бюджет на 2018 рік», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Укрінформ».

«Установити, що підтримка впровадження ринку електричної енергії в частині погашення заборгованості за спожиту електричну енергію державних вугледобувних підприємств та вугледобувних господарських товариств, 100 відсотків акцій яких належать державі, здійснюється в обсязі, що відповідає обсягу надходжень до спеціального фонду державного бюджету», - зазначено у документі.

Джерелами наповнення спецфонду визначені надходження від погашення податкового боргу з податку на прибуток та зі сплати частини чистого прибутку (доходу) держпідприємств, які сплачуються підприємствами електроенергетичної та вугільної галузей.

Сума боргу оцінюється станом на 1 січня 2018 року з урахуванням штрафних санкцій, пені та процентів, нарахованих на суму цього боргу.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на Волинь надійшли гроші для погашення зарплатних боргів шахтарям.

Коментарі
Додати коментар