До новин

Кримські винзаводи стали збитковими після окупації півострова

19 січня, 2018
Збитки
Кримські винзаводи стали збитковими після окупації півострова

Виноробні підприємства Криму, які російська влада збирається продати в приватні руки через фінансові проблеми, стали збитковими саме після анексії півострова.

Про це виданню «Крим.Реалії» розповів президент Торгово-промислової палати Криму Олександр Басов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Насправді кримські виноробні підприємства при Україні були флагманами місцевого сільського господарства і забезпечували хороші надходження до бюджету, в тому числі валютні. А що тепер буде з ними – невідомо. Так, за умовами продажу «Нового Світу» нового власника зобов'язали лише на місяць зберегти чисельність колективу. Як потім розпорядяться людьми і власністю? «Масандра», мабуть, залишилася останнім ласим шматочком для Сергія Аксенова», – зазначив експерт.

У грудні 2017 року очліьник російської окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов запропонував продати всі винзаводи на анексованому півострові. Він сподівається, що за рахунок продажу виноробних підприємств вдасться підняти економіку півострова, оскільки їхні нові власники – великі платники податків забезпечать додаткові надходження до бюджету.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що кримський винзавод «Новий Світ» продали компанії з Санкт-Петербурга «Південний проект». При цьому після анексії України зберегла за собою торгову марку державного підприємства «Завод шампанських вин «Новий Світ».

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, окупанти в Криму схвалили продаж «віджатого» у Коломойського майна.

Коментарі
Додати коментар