До новин

Саакашвілі: Шахти заходу України умисно банкрутять в інтересах Ахметова

23 січня, 2018
Банкрутство підприємств
Саакашвілі: Шахти заходу України умисно банкрутять в інтересах Ахметова

Шахти на заході України, які ще не належать Ахметову, занепадають, оскільки їх умисно доводять до банкрутства.

Таку заяву зробив політик Міхеїл Саакашвілі в ефірі програми на телеканалі ZIK, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Саакашвілі зауважив, що у Європі заборонено так працювати, як діє відомий олігарх Рінат Ахметов. Зокрема, у Європі заборонено концентрувати в одних руках все те, що сьогодні в Україні має Ахметов.

«Наразі Ахметов контролює шахти, енергетичну генерацію, тобто ТЕЦ країни, та всю енергетичну мережу. Він сам визначає ціну на вугілля, і її ніхто не може перевірити, адже ТЕЦ теж належать Ахметову», – пояснив Саакашвілі.

Внаслідок цього, констатує політик, шахти на заході України, які ще не належать Ахметову, загнивають та їх умисно доводять до банкрутства.

«Західні шахти спеціально намагаються довести до банкрутства, щоб Ахметов все ж зміг їх привласнити. Ахметов спеціально поставив свого міністра Ігоря Насалика, який готує таку процедуру. У підсумку ці шахти теж можуть стати частиною імперії Ахметова-Порошенка, оскільки Порошенко – це його молодший бізнес-партнер», – зауважив Саакашвілі.

Контролювати ринок енергетики та тарифи мала б НКРЕКП, однак і вона підконтрольна олігархату, вважає Саакашвілі.

«Що таке НКРЕКП? Це Вовк. А хто такий Вовк? Це менеджер «Рошену», яким власне і володіє Президент – партнер Ахметова», – підкреслив політик.

Натомість за європейськими правилами така монополізація неприпустима, а видобуток, доставка та генерація енергоносіїв має зосереджуватися в різних руках, у підсумку і створюється конкуренція, що дозволяє максимально знизити тарифи.

«Назва схеми «Роттердам +» не має нічого спільного з цим європейським містом. У Нідерландах люди не люблять переплачувати і за такою схемою точно не жили б, а вже давно б повстали. Натомість це скоріш якась вінницька чи донецька схема», – певен Саакашвілі.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на Волинь надійшли гроші для погашення зарплатних боргів шахтарям.

Коментарі
Додати коментар