До новин

Оприлюднили рейтинг банків за рівнем проблемних кредитів

30 січня, 2018
Борги
Оприлюднили рейтинг банків за рівнем проблемних кредитів

НБУ опублікував показники співвідношення проблемних кредитів до всього кредитного портфелю найбільших українських банків.

Інформація надана Нацбанком станом на 1 грудня 2017 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЕП.

Очолюють рейтинг банків з найбільшим відсотком непрацюючих кредитів «дочка» російського ВТБ (95,3%), державний Приватбанк (86,9%) та Укрсоцбанк (81,84%).

Нагадаємо, проблемні або недіючі кредити – один із головних фінансових показників банку. Відповідно до визначення НБУ, це сумнівні та безнадійні борги позичальників.

Згідно з рекомендаціями МВФ, кредити вважають недіючими, якщо сплата основної суми та процентів за ними прострочені на три місяці або більше.

Поки проблемні кредити знаходяться на балансах банків, фінустанови повинні тримати величезні резерви для їх покриття, а це не дозволяє їм вести повноцінну діяльність та направляти кошти на кредитування.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «дочки» російських фінустанов є слабким місцем банківської системи.

Коментарі
Додати коментар