До новин

Суд у справі розтрати коштів «Чорноморнафтогазу» відправив очільницю Вернум Банку під домашній арешт

02 лютого, 2018
Резонансні справи
Суд у справі розтрати коштів «Чорноморнафтогазу» відправив очільницю Вернум Банку під домашній арешт

Печерський суд постановив застосувати до голови наглядової ради Вернум Банку Наталії Ігнатченко, підозрюваної у заволодінні разом з ОЗУ екс-президента Віктора Януковича коштами «Чорноморнафтогазу» на суму 3,2 млрд гривень при закупівлі «вишок Бойка2, нічний домашній арешт.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «РБК-Україна».

Суддя не задовольнила клопотання прокуратури про утримання під вартою на час досудового розслідування, а також про внесення застави. Вона призначила підозрюваній частковий домашній арешт.

«Клопотання прокуратури залишити без задоволення та застосувати до Ігнатченко частковий домашній арешт на 60 діб», - сказала суддя. Також Ігнатченко зобов`язана прибути за викликом до слідчого і носити електронний засіб контролю.

Під час зачитування суддею рішення, підозрювана була відсутня в залі. Сторона захисту Ігнатченко Олександр Лисак має намір оскаржити рішення суду в Апеляційному суді. Разом з тим, прокурори висловили невдоволення рішенням суду і також мають намір звернутися до Апеляційного суду.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко наклав вето на закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» у зв'язку з тимчасовою окупацією території України», яким встановлюється мораторій на стягнення заборгованості з «Чорноморнафтогазу».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ за результатами перевірок у рамках запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до «Вернум Банку» застосовано захід впливу у вигляді письмового застереження за неналежне виявлення публічних діячів та виявлені ознаки ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Коментарі
Додати коментар