До новин

«Приватівці» просять суд скасувати нацбанківський список інсайдерів Приватбанку

05 лютого, 2018
Резонансні справи
«Приватівці» просять суд скасувати нацбанківський список інсайдерів Приватбанку

Окружний адмінсуд Києва розглядає справу за позовом компанії Тріантал Інвестменс ЛТД (Triantal Investmens LTD) до НБУ про визнання протиправним та повне скасування рішення комісії Нацбанку з питань визначення пов`язаних із банком осіб і перевірки операцій банків із такими особами.

Йдеться про рішення, яким було визначено перелік інсайдерів Приватбанку, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Раніше суди скасували це рішення НБУ в частині визнання пов’язаними з Приватбанком особами, зокрема, братів Суркісів, «А-Банку», ТОВ «ФК «Динамо» Київ».

У ході націоналізації Приватбанку Фонд гарантування примусово конвертував в акції банку кошти пов’язаних осіб та необтяжених зобов’язань Приватбанку перед юр- та фізособами, що не пов’язані з банком, на 29,4 млрд грн.

У січні 2017 року була неофіційна інформація, що під вказану операцію bail-in потрапили в т.ч. 70 млн дол Cargill. Водночас прес-служба Приватбанку тоді заявляла, що рахунки американської корпорації були відновлені «після проведення ініційованих банком технологічних операцій і отримання роз`яснень від ФГВФО і НБУ».

За даними НБУ, Triantal Investments LTD до націоналізації Приватбанку була власником 16,8% акцій цього банку, причому по 49,5% у ній належали І. Коломойському та Г. Боголюбову.

24 січня Окружний адмінсуд міста Києва відмовився задовольнити клопотання НБУ про залишення без розляду позовної заяви Triantal Investmens LTD.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у рейтингу банків за рівнем проблемних кредитів «Приват» займає 2 місце.

Коментарі
Додати коментар