До новин

Борги Приватбанку: НБУ втрачає торгову нерухомість «приватівців» і МОЗу

05 лютого, 2018
Борги
Борги Приватбанку: НБУ втрачає торгову нерухомість «приватівців» і МОЗу

Госпсуд Києва 13 грудня задовольнив позов Проектно-пошукового інституту «Південмедбіосинтез» та розірвав іпотечний договір, укладений 2009 року між позивачем та НБУ як забезпечення боргових зобов’язань Приватбанку перед Нацбанком за рефінансуванням.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Фінбаланс».

За даними НКЦПФР, серед засновників ПАТ «Проектно-пошуковий інститут «Південмедбіосинтез» на кінець ІІІ кварталу 2017 року були ТОВ Інвестиційна компанія «Бізнес-Інвест» (24%; її пов’язували з «приватівцями») та ПАТ «Укрмедпром» (25%; за даними держреєстру, її засновник – Міністерство охорони здоров’я).

За даними держреєстру прав на нерухоме майно, ПАТ «Проектно-пошуковий інститут «Південмедбіосинтез» є власником торгівельного павільйону (корпус № 1 літ. Б, корпус № 2, літ. А) за адресою: м. Одеса, вул. Космонавтів, 32.

У вересні Печерський райсуд міста Києва за клопотанням ГПУ наклав арешт на вказану нерухомість у рамках кримінального провадження щодо 19 млрд грн рефінансування, яке НБУ видав для Приватбанку.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «приватівці» просять суд скасувати нацбанківський список інсайдерів Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар